Hoe werkt dit verkoopplatform

Vind hier alle informatie voor kopers.

Instrumenten en benodigdheden aankopen?
Nieuwe laboratoriuminstrumenten zijn vaak erg duur. Via de laboratoriummarktplaats van LabMakelaar.com kunt u via LabMakelaar eenvoudig in contact komen met aanbieders van gebruikte laboratoriuminstrumenten en -inventaris. Zo kunt u wellicht zeer voordelig uw gewenste laboratoriuminstrumenten vinden.

LabMakelaar zorgt voor de bemiddeling tussen koper en verkoper om de aan- of verkoop te voltooien.

Veel gestelde vragen:
Hoe kan ik zelf producten te koop aanbieden?
Dat kan eenvoudig door u aan te melden op onze website, u in te schrijven als verkoper en akkoord te gaan met de “Platform Voorwaarden”. Daarna kunt u in overleg met LabMakelaar uw apparatuur op de Laboratoriummarktplaats aanbieden.

Kan LabMakelaar de instrumenten voor mij op de website publiceren?
Ja dat is mogelijk. Wanneer u zich aanmeldt als verkoper op onze site, gaat u akkoord met onze Platform Voorwaarden.

Vervolgens kunt u bij incidentele aanmeldingen de volgende benodigde informatie per e-mail sturen naar info@labmakelaar.com

De omschrijving van het instrument zoals merk / type / etc.
De leeftijd en technische staat
De nieuwprijs en uw vraagprijs
Foto’s van belangrijke onderdelen en slijtagegevoelige delen
Voor specifieke apparatuur vragen we specifieke informatie. Hoe meer u kunt aangeven, hoe groter de kans dat snel een koper gevonden wordt.

Wie is er verantwoordelijk voor de inhoud van de advertenties?
De aanbieder is te allen tijde verantwoordelijk voor de gepubliceerde inhoud en is ook aansprakelijk als het verkochte instrument niet overeenkomt met de beschrijving. De aanbieder is dan ook verantwoordelijk voor eventuele reclamatie. Bij bemiddeling geldt dat wanneer een aankoop niet aan de afgesproken voorwaarden of verwachtinge voldoet: “niet goed, geld terug”.

Zie ook onze Platform Voorwaarden.

Hoe komt de prijs tot stand?
Voor de diensten van LabMakelaar is een makelaarscourtage van 21% verschuldigd. De gepubliceerde verkoopprijs is inclusief deze 21% makelaarscourtage.

Moet ik BTW betalen over de gepubliceerde prijs?
Ja, BTW is verschuldigd over de gepubliceerde prijzen. U dient als koper tevens rekening te houden met transportkosten.

Kan ik hulp krijgen bij de onderhandeling?
Ja, LabMakelaar doet zijn uiterste best om een goede prijs voor uw aanbieding te realiseren.

Hoe worden potentiële kopers gevonden?
1. Elke maand verstuurt LabMakelaar een nieuwsbrief naar ruim 10.000 e-mailadressen, waarin een selectie van de aangeboden artikelen wordt gepubliceerd.
2. Bovendien zijn er efficiënte ‘Ads’-campagnes actief om zo potentiële kopers naar de laboratoriummarktplaats te leiden.
3. LabMakelaar kent de vraag in de markt en benadert het bestaande netwerk actief met de aangeboden instrumenten door o.a. directe klantbezoeken.
4. Tevens biedt LabMakelaar de mogelijkheid aan haar klanten om een “wensenlijstje” in te dienen voor een zoekopdracht; aan deze zoekopdracht zijn geen kosten verbonden!

Wat is de gemiddelde tijd tussen publicatie en verkoop?
Dat hangt sterk af van de vraagprijs en de kwaliteit van het aangeboden instrument. Maar gemiddeld is een instrument binnen 1 tot 6 maanden verkocht.

Hoe wordt, na overeenstemming, een transactie afgehandeld?
LabMakelaar zorgt voor de afwikkeling van de gehele financiële transactie. Het versturen van het instrument gebeurt in overleg met zowel de koper en verkoper. Als het noodzakelijk is, wordt bij het transport gebruik gemaakt van onze gespecialiseerde verhuizers en transporteurs.

Bij specifieke apparatuur verzorgt LabMakelaar, indien gewenst, het contact met gespecialiseerde bedrijven of de oorspronkelijke lokale leverancier voor eventuele deïnstallatie en (her)installatie van het apparaat, compleet met IQ/OQ/PQ.

Hoe is het met de garantie van de instrumenten?
Voor veel instrumenten die door LabMakelaar zelf op de marktplaats zijn gezet, geldt een garantieperiode van 1-6 maanden. Dit wordt bij de advertentie gepubliceerd.

Op aankopen waarbij LabMakelaar de bemiddeling verzorgt, worden de garantiebepalingen vooraf besproken.

LET OP! Alle aangeboden items op onze website zijn altijd onder voorbehoud van beschikbaarheid behoudens tussentijdse verkoop.

Voorraad/bemiddeling:
Apparatuur met vermelding “voorraad” is apparatuur welke op voorraad is in ons magazijn te Zevenhuizen.
Apparatuur met vermelding “bemiddeling” is apparatuur welke door derden is aangeboden op onze website. Wij bemiddelen in deze in de verkoop tussen aanbieder en afnemer.

Main Menu

Call Now Button