Koopt u bij LabMakelaar een veiligheidskast? Dan ontvangt u hierbij een testrapport. Alle kasten worden, voor deze op transport gaan, door ons onderworpen aan een quicktest. Op deze manier heeft u de zekerheid dat de meest vitale onderdelen van de kast werken op het moment dat de kast ons magazijn verlaat. De quicktest bestaat uit een controle op de volgende onderdelen:
• Integriteitsprofiel (HEPA/ULPA filter test)
• Luchtsnelheidsmetingen
• Stromingsprofiel
• Controle alarmsystemen
De richtlijnen voor deze procedures zijn beschreven in: EN 12469:2000.
Naast deze quicktest adviseren wij altijd een volledige validatie wanneer deze bij u geplaatst wordt.
Het is van belang dat de veiligheidskast regelmatig wordt gecontroleerd.
Deze controle noemen we een validatie en is vastgelegd in de norm NEN-EN 12469 (2000). Deze norm omschrijft de prestatie eisen van een microbiologische veiligheidskast en de testen die tijdens een validatie uitgevoerd dienen te worden.
Er zijn vaste momenten waarop een validatie plaats dient te vinden. Te weten vóór het eerste gebruik, bij het wijzigen van de locatie van de veiligheidskast én voor de jaarlijkse controle.
Uw aankoop dient vóórdat u er mee gaat werken getest te worden om er zeker van te zijn dat deze voldoet en uw medewerkers veilig kunnen werken.
LabMakelaar Benelux B.V. werkt voor de quicktest en validatie samen met ValidR, een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in validatie van microbiologische veiligheidskasten.
Op onderstaand informatieblad vindt u de belangrijkste informatie betreffende validatie.
Wilt u meer informatie of wilt u een afspraak maken? Neemt u dan contact op met ValidR.